Rapunzel bioSnacky Csíráztató kezdő készlet (üvegedény + 4-féle mag)

Rapunzel bioSnacky Csíráztató kezdő készlet (üvegedény + 4-féle mag)

5 840 Ft
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Rapunzel bioSnacky Csíráztató kezdő készlet (üvegedény + 4-féle mag)

5 840 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
netbio.hu
Termékleírás
Csíráztató kezdő készlet

A magok ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó biotermékek.

Allergének: nyomokban glutént tartalmazó gabonát és mustármagot tartalmazhat.

Az edény anyaga: környezetbarát üveg és polypropilén fedél, ami kadmium-, formaldehid- és biszfenolmentes!

Könnyen tisztítható, mosogatógépben is elmosható.

A csomag tartalma: 1 db csíráztató üvegedény fedéllel és 4 csomag csíramag (1db lucerna, 1db mungóbab, 1db retek, 1db fitness-magkeverék) netto súly magoknál 4x40 gr

Csíráztatás mente:
  • Áztatás - A csíráztatandó magokat az üvegbe tesszük, vízzel alaposan átmossuk. A szűrőt rácsavarjuk az üvegre és a kívánt ideig (6-12 óra) áztatjuk.
  • Csíráztatás - Az üveget tetővel együtt lefordítjuk, hogy a víz kifolyjon, majd a csíráztató üveget világos, de közvetlen napfénytől védett helyre állítjuk. A magokat rendszeresen (naponta) vízzel mossuk át. A csíráztatás ideális hőmérséklete 18-22 °
  • Fogyasztás - A csírák alapos öblítés után egyből fogyaszthatóak. Hűtőszekrényben 2-3 napig tárolhatóak.
  • Tisztítás: a csíráztatásnál a higiénia nagyon fontos, ezért használat után mindig gondosan ki kell tisztítani a csíráztató eszközöket. Leghatékonyabban gyümölcsecettel és egy puha kefével ajánlott. Az eszköz mosogatógépben való tisztítása után tiszta vízzel átöblítendő.

Tippek:
  • a friss csírák sok vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazó ételek és sokféleképp felhasználhatóak. Kenyérre, wrap-ba tekerve, vagy meleg ételekhez, müzlibe, smoothie-ba is fogyasztható.
  • a magból kikelt csíra térfogata akár 15-szörösére nőhet, ezért elég egyszerre egy kis mennyiséget az üvegben csíráztatni, hogy minden szemnek elegendő levegő és hely maradjon.
  • a megmosott és lecsöpögtetett csírák tárolásához használjunk üveg vagy kerámia edényt, melyet béleljünk ki papírtörlővel, ami a megmaradt nedvességet felszívja. A tárolóedény fedelét zárjuk le szorosan, hogy a levegőáramlást ne korlátozzuk.
  • némely csírafajtán bolyhos gyökerek jelenhetnek meg. Ezeket a kis fehér gyökerecskéket néha összekeverik a penésszel. Végezzünk szagtesztet: a penész dohos szagot áraszt, a mag pedig fajtától függően friss vagy kifejezetten erős illatú.
  • nyálkás magvak, mint zsázsa és rukkola és a búzafű nem alkalmasak az üvegben való csíráztatásra. Ehhez használjunk csíráztató tálat.


Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.