Rapunzel bioSnacky Csíráztató üvegedény fedéllel (környezetbarát anyagból)

Rapunzel bioSnacky Csíráztató üvegedény fedéllel (környezetbarát anyagból)

2 995 Ft
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Rapunzel bioSnacky Csíráztató üvegedény fedéllel (környezetbarát anyagból)

2 995 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
netbio.hu
Termékleírás
Csíráztató üvegedény fedéllel (az eszköz egy csíráztató üvegből és egy szűrőfedélből áll, teljes magassága: 14cm)
Anyaga:
környezetbarát üveg és polypropilén fedél, ami kadmium-, formaldehid- és biszfenolmentes

A bioSnacky Csíráztató üvegedény előnyei:
  • környezetbarát anyagból készül
  • könnyű használni és tisztítani, mosogatógépben is elmosható
  • maximális fényáteresztő képességű, és tökéletes körülményeket nyújt a termesztéshez


Tartozékok: 1 db fedél, 1 db szűrő, 1 db vízfelfogó tálca (átmérő: 15 cm)

Kiszerelés: 1 db.

Csíráztatás mente:
  • Áztatás - A csíráztatandó magokat az üvegbe tesszük, vízzel alaposan átmossuk. A szűrőt rácsavarjuk az üvegre és a kívánt ideig (6-12 óra) áztatjuk.
  • Csíráztatás - Az üveget tetővel együtt lefordítjuk, hogy a víz kifolyjon, majd a csíráztató üveget világos, de közvetlen napfénytől védett helyre állítjuk. A magokat rendszeresen vízzel mossuk át. A csíráztatás ideális hőmérséklete 18-22 °
  • Fogyasztás - A csírák alapos öblítés után egyből fogyaszthatóak. Hűtőszekrényben 2-3 napig tárolhatóak.
  • Tisztítás: a csíráztatásnál a higiénia nagyon fontos, ezért használat után mindig gondosan ki kell tisztítani a csíráztató eszközöket. Leghatékonyabban gyümölcsecettel és egy puha kefével ajánlott. Az eszköz mosogatógépben való tisztítása után tiszta vízzel átöblítendő.

Tippek:
  • a friss csírák sok vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazó ételek és sokféleképp felhasználhatóak. Kenyérre, wrap-ba tekerve, vagy meleg ételekhez, müzlibe, smoothie-ba is fogyasztható.
  • a magból kikelt csíra térfogata akár 15-szörösére nőhet, ezért elég egyszerre egy kis mennyiséget az üvegben csíráztatni, hogy minden szemnek elegendő levegő és hely maradjon.
  • a megmosott és lecsöpögtetett csírák tárolásához használjunk üveg vagy kerámia edényt, melyet béleljünk ki papírtörlővel, ami a megmaradt nedvességet felszívja. A tárolóedény fedelét zárjuk le szorosan, hogy a levegőáramlást ne korlátozzuk.
  • némely csírafajtán bolyhos gyökerek jelenhetnek meg. Ezeket a kis fehér gyökerecskéket néha összekeverik a penésszel. Végezzünk szagtesztet: a penész dohos szagot áraszt, a mag pedig fajtától függően friss vagy kifejezetten erős illatú.
  • nyálkás magvak, mint zsázsa és rukkola és a búzafű nem alkalmasak az üvegben való csíráztatásra. Ehhez használjunk csíráztató tálat.



Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.